Pearls and leather

Blus bikbok / skinnbyxor ginatricot / bag DIY

31th October

 Foto: Celtina Huynh | Redigering och modell: jag |

Bruno Mars

 
Om mindre än fyra dagar ska jag stå i samma byggnad som honom, andas in samma luft och få gåshud av hans röst. Som sällskap kommer jag att åka med min bror, eller rättare sagt, jag kommer att vara hans sällskap. Jag köpte biljetterna i somras och gav de som en studentpresent! Det sägs att Ellie Goulding ska vara hans förband och vi får hålla tummarna på att det stämmer. Hon är ju också så himla bra. Över till bloggen. Jag åker dit imon och kommer inte att kunna blogga så mycket. Dock får ni räkna med att det kommer bli en hel del bilder när jag kommer hem. Kommer att ta vara på dessa dagar och bara njuta.  Hug

@ It's a long way to hell

| Foto: Celtina Huynh | Redigering och modell: jag |

Did I mention classic

collage by me
 

Evening

Torkade bär och nötter är absolut en ny favorit hos mig.
 
Idag har jag varit på stan en sväng med Celtina. I samma veva bestämde jag mig för att göra en liten spontan grej. Så nu har jag bokat in en tid på onsdag.  Bilder dyker säkert upp då! Har sen dess gjort en skull look på mig, blev nästan rädd för mig själv haha. Planen var då att ha en halloween photoshoot vilket vi lyckades med. Kika gärna in i bloggen lite senare eller imon. Ha en gose kväll!

new

 
Köpte bara nödvändigheter i kalmar för nu gäller det att spara pengar.  Ska färga om håret nästa vecka eftersom mina toppar är fortfarande ljusa. Hade ju som sagt ombre hår i somras. Har inte prövat H&M's rouge tidigare men får hoppas på att produkten är bra med tanke på hur lite den kostade. Ha en fin dag!

Casual

Collage by me
 

Simple is the key

Collage by me

I'm not a monster

 
Snart är det dags för halloween. om jag minns rätt är det den 31 oktober. Höjdpunkten måste nog vara att klä ut sig, enligt mig. Nu när det är extra tillåtet att göra sig läskig var jag bara tvungen att testa på en vampyr look. Nästa vecka dyker förmodligen en annan look upp på bloggen. Skulle egentligen firat min halloween med vänner men just det datumet är jag i Stockholm. Ska fira min halloween där istället, vilket ska bli riktigt roligt!
Hur ska ni fira er halloween?

HOLOGRAPHIC

Collage by me

Saturday

| Heldag i kalmar med mamma |

The language of friendships is not words, but meaning

Foto: Canon EOS 500D | Celtina, jag, Vivian och Theresa |
 
Fotograferingen från förra gången och detta är bara en bråkdel av alla bilder som togs. Gillar höstens tema, så fina färger i naturen. Nu ska jag träffa Celtina och uppdatera varandra om de senaste dagarna, har inte träffats på ett tag!  Ha en alldeles för bra fredag! 

Latest

 
1. Finmiddag / 2. Finmiddag / 3. Mysig fika 
4. En dagens / 5. Favoritklocka / 6. YSL 

DKNY

Mina favoritparfymer, Be delicious av Donna Karan. Tips!
 

13-10-25

 
FREDAGSom jag längtat. Ska bli så himla skönt att andas ut, för nu är det äntligen lov. På sistone har jag tränat, pluggat och ska även träna lite senare. Höstlovet kan inte bli bättre, en vistelse i huvudstaden, Bruno Mars konsert ( åhh längtar), träna, fotografering, umgås med fina och bara njuta av livet. Underbara lov, likelike!

B / W

 
 
tröja (ny) stradivarius / dr.denim /  jacka modekungen

Wine red combinated with flowers

Byxor,klocka river island / Skjorta h&m 

Lunch

 
 Dagens lunch. Åkte in till stan med bror och har nyss lunchat på Chill out. Alltid lika god mat! Snart ska jag sätta på mig löparskorna och bege mig mot slingan med Celtina. Senare bär det av mot kalas med familjen, ska bli trevligt! Ha en lika bra lördag! 

Yesterday

Jag och Celtina lagade en supergod wok igår. Tänkte därför dela med mig av receptet och det tar inte mer än ca 30 minuter. 
 
- 300-400 g kycklingfilé
- 2 påsar nudlar
- 2 msk olja
- 500 g wokgrönsaker Thai
- 2 msk sweet chilisås
- 4 msk japansk soja
- 1 dl saltade jordnötter
 
Gör såhär:
Skär kycklingfilén i strimlor. Koka sedan nudlarna. 
Woka kycklingen i en het wok i oljan ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna och fortsätt att woka ca 5 minuter. Blanda chilisåsen med sojan. Blanda ner det och vänd runt. Strö över jordnötterna och blanda ner nudlarna.

Answers

Bästa klädtipset till hösten?
Tycker det är riktigt snyggt att klä sig i svart, vitt och grått. Men för att klä upp sig lite mer till vardags, är mönstrat både enkelt och ett säkert kort enligt mig. Det räcker med att ha ett par mönstrade byxor och en enkel vit slapp tisha plus lite statement smycken på det, där har du en grym outfit. En skinnjacka är ett måste i min basgarderob och ett par snygga boots. Baskläder kommer alltid att vara klassiskt därför är det bra att ha baskläder som ''grund''. Under vissa perioder har du kanske noll inspiration och då räcker det med att klä sig i en enkel blå basskjorta i följd av svarta jeans och en kavaj. Det märks att vi går mot kallare tider därför är det nödvändigt att investera i en fin kappa, pälsjacka m.m. Nedanför ser ni xantal snygga jackor.
 
Några höstplagg som jag själv inte skulle tacka nej till. Byxorna by Isabel Marant ska jag själv kika på när de kommer ut i november. ( Om ni vill, kommer jag att göra ett inlägg med massa tips på höstkläder osv)
1. Zara / 2. Mywardrobe.com / 3. Topshop / 4,5,7. H&M / 6. Isabel Marant for H&M / 8. Zara
 9. HOPE / 10. Philip Lim / 11. Lindex / 12. Jeffrey Campbell / 13. Primeboots
 
 
Bloggtips, vilka bloggar läser du dagligen? 
De jag läser dagligen är stora bloggerskor, min favorit Angelica blickKenza Zouiten, Elin kling, Aiime Song och Rumi Neely.Följer även min fina kusin Celtina. Om jag hinner kikar jag gärna in i Tove waldemars blogg, Emma Wagenius, Fanny Staaf m.m. Rekommenderar starkt dessa bloggar!
 
Favoritfärg? 
Brukar faktiskt variera, men just nu är favoriten svart.
 
Favoritårstid? 
Sommar. Sena nattdoppar, longboard, grilla med vänner, gå runt i shorts och alla andra bravader är bara hälften av anledningarna till att sommaren är så bra.
 
Favoritplagg? 
 
 
Favoritbutiker? 
Zara, Mango, H&M och Forever21. Tyvärr finns inte några av dessa butiker här men däremot ska H&M komma till oskarshamn snart.
 
Favoritmat? 
Jag är en sucker när det gäller mat haha. Det är en av mina största passioner, älskar mat.
Tacos är svårslagen likaså sushi.
 
Vart får du inspiration från? 
Tumblr, lookbook, magasiner och bloggar. 
 
Är du en morgon- eller nattmänniska?
Jag är faktiskt både och. Kan gå upp tidigt på morgonen och träna men samtidigt vara uppe hela natten lång.
 
Vad blir du glad av? 
Allt som gör mig lycklig. Människor som sprider glädje och mina nära och kära.
Kan inte sluta le när jag tänker på vad framtiden har att erbjuda, vill så himla mycket och resa runt jordklotet är prio nummer ett.
 
Vad blir du ledsen av?
Tanken av att förlora mina närmaste.
Människor som stampar på andras framgång.
Att elaka personer existerar
krig.

Höst/ vinter? 
Höst men det väger lika tungt som julafton. Nostalgin med julklappar och kalle anka, därav vinter.
  
H&M/ Monki?
H&M
 
svart/ vit? 
Svart på hösten/vintern och vit på sommaren.
 
Läppstift/ läppglans? 
Läppstift, älskar korall- och vinröda läppar. 
 
Rakt/ lockigt hår?
Så svårt. Brukar oftast ha rakt hår men samtidigt älskar jag att locka håret om jag ska ut.
 
Din idol? 
Någon jag verkligen ser upp till är min mamma. Alla människor har haft motgångar i livet och alla dessa motgångar vänder så småningom till framgång. Men det är en lång process att ta sig dit, det innebär tårar, besvikelser och misslyckande. Min mamma är orsaken till att jag klarat av att stå på mina egna ben, den som gjort mig stark, den som reparerat mina vingar när jag fallit ner, hon är den som hjälpt mig upp när det känns omöjligt till att få mig känna att allt är möjligt. Hon har lärt mig meningen med att kämpa. Mamma har alltid stöttat mig i alla lägen vare sig om jag har gjort rätt eller fel beslut utan att vara dömande för en sekund. Såklart finns hon för mig i alla lägen, även de glada stunderna. Det som gör mig lycklig gör henne lycklig. Hon är den starkaste kvinnan jag vet och när jag blir äldre vill jag bli som henne, min idol. 
 
Vad är din största dröm? 
 Att följa mitt hjärta och det som en dag gör mig lycklig är min dröm. Just nu är min största dröm att jobba inom modebranschen, det är det som jag brinner för. Om tio år har jag nog förmodligen rest väldigt mycket och är nog bosatt i ett annat land, USA eller Kina. Jag vill lyckas, jag vill uppnå framgång en vacker dag.
 
One direction eller jb?
 
 
Tjugotredje april tjugohundratretton . Att få spendera några oförglömliga timmar i globen med fina vänner, för att lyssna på Justin Bieber, var lyriskt. Den känslan var magisk och jag skulle kunna uppleva allt om och om igen. Galet vad bra den människan är på att sjunga, en sån som honom bör man se upp till.
 
 
 Även om jag inte var en belieber innan kan jag verkligen inte påstå att jag inte är en efter att ha varit på hans konsert. Det är en helt annan grej att se och höra honom live, det lovar jag.
 
Enligt mig, en solklar Justin Bieber.

-

 
Har inhandlat nya svarta dr.denim jeans. Mina gamla par har gått sönder och är inte alls roliga att ha på sig. Har sen tidigare haft ett par i modellen kissy (lågmidjad) men fick bli i plenty (högmidjad) den här gången. De är riktigt sköna och rekomenderar dessa starkt, nackdelen är väl att kvalitén inte är det bästa. Supersköna annars! Ni hittar dessa hos In the mood.
 
 
Nu inväntas ledighet, så galet skönt! Nu måste jag rusa, ska möta upp Celtina och sedan ska vi handla mat till kvällen. Fredagen bjuder på god middag, idol och mys med bästavän. Ha en fin fredag!

Red checkered among the leaves

Jacka jofama by kenza / Jeans dr.denim / boots dinsko / scarf ginatrciot

Gold and black

Collage by me

Coming up soon

 
Smygtitt på dagens. Söndag och jag är ledig från jobbet idag. Hade en liten photoshoot med mina kusiner tidigare på dagen, passade på att ta bilder på hela outfiten, vilket dyker upp på bloggen så småningom. Kommer även att visa upp de bilder som vi lyckades knapra ihop! 

Till hösten

/ Scarf gina och skärp h&m
/ bikbok och h&m
/ Kjol, gina. 
 
Igår åkte jag och tjejerna till kalmar för lite shopping och andra trevligheter. Kom inte hem tomhänt utan fick med mig nya fina saker. Välkomnar ytterligare en turtleneck till min samling fast i svart. Slitsen på sidorna som inte syns på bilden, gör tröjan mer än perfekt. Favorit? Gillar allt skarpt. Lunchade även på thai silk och kom hem runt sju på kvällen. Åkte sedan till Steak house för middag och tjejsnack, så himla gott och mysigt! Kollade på vampire diaries innan jag hann slockna. En bra lördag.
 
 
 
 
 

Something you wonder about?

                  
    Har fått många nya läsare på sistone vilket är riktigt roligt. Tänkte därför köra igång en liten frågestund här på bloggen.Ställ hur många frågor ni vill. Vad vill ni se mer av i bloggen, vill ni vet lite mer om mig, mode, tips&råd?
Fråga, ready set go! 
 
 
 
 

No waffle no icecream

 
Bilder från igår. Ännu ett prov avklarat idag, slutade vid ett och åkte in till stan. Fikade med Felicia och Alva och kikade sedan i butiker. Så mycket höstfint har trillat in i butikerna! Blev dock inga inköp för min del, då min plånbok säger spara. Gick sedan vidare till simhallen för två och en halvtimmes pass, mår så himla bra av det! Just nu ska jag mysa ner mig i sängen och sätta på ett avsnitt av gossip girl. xx

13-10-07

Polotröja lindex/ Jeans dr.denim/ Skinnjacka modekungen/ 
 

Tävling@ glossfashion

Den perfekta svarta, tre ord som beskriver den jäkligt bra! I fredags fick jag hem skinnjackan från modekungen som jag vann i glossfashions tävling. Tack så hjärtligt mycket!  Dessutom brukar de ha andra grymma tävlingar, så håll utkik! Iallafall, har kärat ner mig i skinnjackan och storleken behöver vi inte ens gå in på, lagom oversize, precis som jag vill ha det! Perfektion.

Nytt

Från lindex och kappahl.
 
Idag har jag varit i stan och lunchat med mamma, alltid skönt med mor och dotter tid! Kikade i affärer och hittade grejerna ovan. När jag har hittat en svart- och vit polotröja är min samling komplett, än så länge får det duga med en grå. Åkte sedan till simhallen för att hjälpa till med en utbildning. Fick visa vändningar och de olika simsätten. Inte nog med det, fick världens chock när jag såg en person där, alltså i OSKARSHAMNS SIMHALL. Berättar mer om det senare! Nu måste jag kila iväg till Jenny, ska laga middag med mina fina tjejer. Ha en fin lördag!

Kanelbullens dag

 
Igår var det ju kanelbullens dag, fick inte i mig några då jag varken hann baka eller köpa några. Men däremot idag på morgonen kom Celtina med hembakta bullar till mig. Alltså hur fantastisk är hon inte! Sånt får mig verkligen på topphumör, det där lilla extra, att de som står en närmast tänker på dig oavsett om det är små eller stora grejer. Är så sjukt tacksam över att jag har så bra människor runt omkring mig. Tack bästavän! Kanelbullarna kunde inte ha smakat bättre, så goda. Massa kärlek.

For sale

Har just rensat min garderob och har en hel del kläder som legat orörd. Bättre att de får en ny ägare, så att de kommer till användning! För tillfället säljer jag två av mina favoritjackor. Om ni är intresserade kommer jag definitivt att köra på s.k bloppis flera gånger framöver här på bloggen.
 
Kappa, storlek XS/S. Säljes för 250 kronor eller högst budande.
Maila [email protected] vid intresse!
 
Militärjacka, strl S/M (oversize). Säljes för 250 kronor eller högst budande.
Maila [email protected] vid intresse!

Dear friday,

 
En vecka fylld med träning, plugg och långpromenader är precis vad jag har haft. Slutade vid tolv men stannade kvar i skolan för att skriva klart en labbrapport. Jisses, vill inte tänka på hur många timmar det har gått åt till den dära rapporten. Skönt att ha det gjort iallafall! Åkte iväg och tränade efter, kände mig lite seg i början men efter ett hårt pass blev jag piggare. Långdistans och medley, en rätt så bra kombination enligt mig. Nu, äntligen har jag lite kvalitetstid med mig själv. Varm choklad, s'mores och film får mer än gärna hålla mig sällskap ikväll. Kan starkt rekommendera s'mores. Kex, choklad, marshmallows, kex, in i ugnen i ca 5 minuter och done! så himla enkelt och gott. xx





Maggie Huynh, 16.

RSS 2.0