Gulangyu Island part II

 

Gulangyu Island part I


Om jag ska beskriva den här ön med ett ord: A-M-A-Z-I-N-G. Vi tog färjan hit tidigt på morgonen även då var det riktigt fint väder upp mot 40 grader. Gulangyu är en känd Ö utanför kusten vid staden Xiamin. Blev så himla häpen över hur fint det är i Gulangyu, alltså havet, skyskraporna, byggnaderna, tropiska träd osv. Vi besökte även kinas enda pianomuseum som ligger här, riktigt roligt var det. Har hur många bilder som helst från den dagen och detta är endast del ett. More to come!

Night market

 
Vi spenderade en hel kväll på en lång gata i Xiamin. Längs gatan fanns allt från små mysiga butiker, cafeér som sålde krämiga kaffedrinkar, stånd som sålde färska frukter, grillad mat och väääldigt stora mangon. Kinas mango må vara något av det godaste som finns! Smakar som socker. Iallafall var det hur mysigt som helst här - att bara strosa runt bland alla dessa människor. Notera att bilderna ovan ger ingen rättvisa utan dom visar bara en fjärdedel av människorna. Avslutade vår långa runda på en restaurang, inte vilken som helst. Att äta med händerna, roliga scen uppträdanden och avslutningsvis god mat, det kallar jag för en upplevelse.
 
 

Trashy bjeans

 
Höstens favoritjeans inhandlades under min tripp i Kina. Har verkligen letat efter ett par slitna boyfriendjeans ett tag nu och gissa om jag blev glad när jag såg dessa? Överlycklig. Dessa kommer matchas flitigt med en svart trenchcoat, stor stickad tröja och ett par klackar. Nam.

Thai food

 
Samma dag lunchade vi på en Thailändsk restaruang. Hur gott som helst!

Xiamin day one

Mammas vännina samt hennes man och mamma.
 
Några bilder från dag ett i Xiamin. Alltså var så himla varmt här som att gå i en bastu en hel dag. Vi åkte iallafall till ett ställe och kollade på historiska byggnader och ett museum. Var hur fint som helst här

14-08-18

 
Måndag. Idag har jag lagat mat, sallad, kött och tsatziki i vanlig ordning. Har haft en vilodag och bara tagit det lugnt, välbehövligt måste jag säga. Åkte in till stan med mamma och fixade en ny mobil, så om några dagar är jag en ägare till Iphone 5s. Har endast haft mobiler från samsung innan! Nu - Idol.

Blue Collection

 
Skirt Urban Renewal / Top HM / Purse Prada / Sunglasses Ray ban
 
Är så himla nöjd med den här kjolen - Nyansen och mönstret fullbordar skapelsen. Har dessvärre inte hunnit komma till skott den här sommaren utan jag får lägga undan den till nästa år. gillargillar.

Seaside Hotel

 
I Xiamin bodde vi på ett Hotell som heter Seaside Hotel - god frukost, fin inredning och sköna hotellrum. Rekommenderar verkligen hotellet om ni någon gång i framtiden har planer att åka dit.

Relax

 
Samma dag som vi skulle flyga till Xiamin strosade jag och mamma runt i en shoppinggalleria. Vi fixade gellacknaglar - tredje gången gillt. Fast denna gång fixade jag mina tånaglar i färgen babyblue. På kvällen åkte vi till Beijings flygplats. Hade det så himla lyx på planet!
 
 
 

Dolce

 
Massa sötsaker i ett och samma café, tummen upp. Vi var på ett ställe som heter Dolce och beställde redbean sticky rice med mango och crossed ice oreo. Alltså himmelriket speciellt oreon, är ju ett sånt stort fan av oreo. 

Street food

Redo att åka från tandläkaren.
Finaste mamma!
 
Denna dagen var perfekt. Träffade mammas auntie och uncle och de lagade mat till oss. Sedan gick vi till ett köpcentrum och gick runt där. På kvällen mötte vi upp mammas vännina och åt middag på en restaurang. Alltså det som jag saknar så himla himla mycket med kina är att det finns mat i princip överallt.

Healthy food

 
Har börjat med ett kostschema i och med att jag tränar. Tonfiksröra är något att rekommendera både nyttigt och gott, dock har jag endast ätit det med sallad. Idag gjorde jag detta ovan till min kära bror, toast med tonfiskröra. Det uppskattades verkligen! 
 
Tonfiskröra recept:
1/2 rödlök
1 dl kvarg
Tonfisk i burk (rinnande vatten)
Peppra och salta efter smak
 
 
Till mig själv gjorde jag tonfiskbullar. Blev himla gott och dessutom är det riktigt enkelt att tillaga. Både kalorisnål mat och stillar hungern.
 
Tonfiskbullar recept:
Tonfisk i burk, 150 g (rinnande vatten)
1 riven morot
2 st ägg
1 klyfta vitlök
Salta och peppra efter smak
Blanda samman allt och stek bullarna i en stekpanna.
 
Sås recept:
1/2 dl kvarg
1 klyfta vitlök
salt
 

Underbara lördag

 
Morning! Har nyss ätit frukost ute i solen, så himla skönt. De senaste dagarna har spenderats på gymmet och med familjen. Idag ska jag ta mig igenom ett pass på gymmet och sedan på kvällen blir det festligheter. Nu är alla samlade så det ska bli hur kul som helst! Ha en fin lördag.

B//W

 
Kjol choies / Turtleneck Bikbok / Väska Mango / Klocka River Island / Sandaler mammas
 
Hittade dessa skönheter till skor häromdagen i garaget. Har letat efter ett par sandaler och dessa är mammas gamla. De är så sköna och bättre blir det ju inte. Något som jag ser fram emot i höst är stora gosiga tröjor och långa trenchcoats. Har påbörjat höstens klädval genom att klä mig i en av mina favoriter, turtleneck.  Bilderna ovan gjorde jag lite hastigt i photoshop. 

1 2 3 strike a pose

 
Carpe diem, fånga dagarna. Något som jag gör varje dag. Idag har jag gymmat och gjort tonfisksallad. Tog med salladen ut till sjön tillsammans med Jenny. Vi satt där ute i några timmar och bara pratade om livet och allt. Gillar sådana kvällar och sådana underbara vänner!

Floral Jumpsuit

 
Jumpsuit och skor från Kina / Skinnjacka Jofama by Kenza / Clutch Monki
 
Onsdag eftermiddag. Har verkligen haft underbara dagar, vill inte att sommarlovet ska ta slut. Däremot ska det bli skönt att komma tillbaka till gamla rutiner igen. Igår lunchade jag och Jenny på stan, fick bli den nya indiska restaurangen Tandoori. Riktigt gott var det! Sedan åkte jag iväg till gymmet och körde kondition samt magpass. Det är så skönt att komma tillbaka till träningen och gymmet, ska bocka av flera pass i veckan. Senare på kvällen ska jag och mamma åka till Påskallavik och hälsa på Olle och Anita. Efter det blir det ett mag - och rumppass.
 

Seattle morning

 
När fantasin flöder och man har alldeles för mycket tid på morgonen resulterar det detta ovan. Har förövrigt ett par skinnshorts på mig som inte syns på bilderna. Annorlunda, inte min stil direkt men roligt att trixa lajte!

Fields of gold

 
Foto: Celtina Huynh | Redigering och Modell: Jag
 Kamera: Canon EOS 500D, Canon EF 50mm f/1.8 II 
 

Mörtfors

 
Gårdagen spenderades i Mörtfors - Förra årets sommarjobb. Trivdes så bra där förra året, dessutom är det så skönt att bara komma iväg och njuta av naturen. Ett absolut måste för mig att åka dit minst en gång varje år på sommaren. Om ni inte har varit där, åk dit! Ligger endast trettio minuter härifrån. Celtina och jag beslutade oss för att ta en liten trip dit. Vi fikade på Mörtfors pensionat och badade, himla mysigt! Bra dag med andra ord.
 
 
 

She walks her own way

 
 
Sneaks på vad som kommer framöver

Sushi

 
 
Bättre sushi får man verkligen leta efter. Vi lunchade på en sushirestaurang i en av Beijings stora shoppinggallerior.  Behöver jag säga mer än att deras sushi var gudomlig, tio av tio.

Helgen

 
I fredags var vi som sagt i Kalmar. Var på en hemmafest och hade det himla roligt med mina brudar! Lagade lite gott käk när vi kom hem och sen sov jag över hos Jenna. Lyckat! Igår spenderades dagen hemma hos Erik. Poolhäng, kladdkaka och film. Så himla tråkigt att han ska flytta men kommer gå så bra för han!! Snart ska jag möta upp Alva och fika en stund. Ha en bra söndag!

China part unknown

Morbrors fru, morbror och min kusin. Finaste.
När vi landade i Kina blev vi välkomnade med en superfin blombukett.
En liten tripp till landet, underbar omgivning.
 
Blir tyvärr inte en kronologisk ordning på dessa bilder. Har alldeles för många bilder att visa därav får ni några från olika tillfällen. I kategorin mat och lycka.
 
 

Grocery stores // shopping malls

Vi var alltid ute på vift och spenderade tiden i stora mataffärer och shoppingallerior.

Perfect night

 
En kväll blev vi bjudna på fondue av min morbrors vän.  Det är så otroligt gott och faktiskt en av mina favoriter när det gäller maten i kina. Ovan ser ni också liknande friterat bröd och så ska man doppa det i kondenserad mjölk, efterätts aktigt. Äter det varje gång jag är i Kina! Vi hade det så himla trevligt och senare åkte vi till en Park. Livet där på kvällen är galet roligt och fullt av folk. Vi åkte en karusell, den där som snurrar runt om och om igen. Sedan strosade vi runt i parken och njöt till liveuppträdande. 

Dessa dagar

Har verkligen haft en återhämtningsvecka. I måndags åkte vi tjejer till Uthammar och var hos Elsa hela eftermiddagen. Vi badade, åt gott och uppdaterade varandra om det senaste! Träffade även Jenny i veckan över en fika! Igår var min familj och jag på 18-års kalas hos Sindy, stort grattis igen!! Idag ska jag och Jenna åka upp till kalmar eftersom de har en festival där i några dagar. Ska hinna med en runda på stan, äta lite gott och möta upp vänner där. Imon åker jag och Tilde, (äntligen är hon hemma!) till Erik som flyttar på måndag... Vi ska umgås och ta igen allt då det var längesen vi tre umgicks. Ha det bra!♥

Singing bar

 
Vi var ju som sagt på olika Karaoke barer x-antal gånger med olika vänner varje gång. Himla häftig inredning tycker jag! Liknar en klubb fast man hyr ett stort rum. Där ingår två olika tv-skärmar och fullt ös på högtalarna sedan väljer man låtar som man sjunger. Ett bra sätt att umgås på!

Bubble tea

 
 
Favoritdrycken Bubble tea. Något som man hittar överallt i Kina är den här drycken. Te med mjölk och tapiocapärlor, finns även i olika smaker. LOVE.
 

Peking duck

 
 
Dagarna bestod av mat vilket är perfekt för mig som älskar mat. Vi åt alltid ute på olika restauranger med vänner och familj under hela resan. Totalt sätt åt vi bara tre gånger hemma. Den här restaurangen ovan är en av mina favoriter, så underbart gott. Det fanns olika tallrikar med mat som var till för att visa hur maten såg ut och därefter fick man beställa efter sin önskan. Vi beställde bland annat musslor, sallad, köttgryta m.m. I Kina äter man oftast runt ett stort rullande bord med mängder av olika maträtter. På kvällen åt vi igen fast denna gång en skaldjurs fondue.

Prada

 
Världens finaste plånbok må vara en från Prada. Den som jag har är en lite större variant av en plånbok och är mer som en clutch. Stort plus! Välkommen till min första prada samling. Fick denna av min bästa morbror och den kommer garanterat hänga med mig varje minut. I samma veva tänkte jag visa upp mina nya favoritshorts som jag köpte i butiken oasis. Materiell lycka.

Sea fishing at morning

 
Startade dagen tidigt på morgonen, nästintill gryningen så att vi skulle slippa värmen. Efter några timmars bilande var vi ute på landet och jisses vilken fantastisk utsikt! Var verkligen hur häftigt som helst att åka i en långbåt och dessutom fick vi fångst efter två timmar. Dock var det hur varmt som helst - 38 grader och stekhet sol. Sedan fick vi låna hängmattor av människorna som bor där, hur snälla som helst! Vilade en stund i väntan på maten. Avslutade det hela med en god lunch som bestod av fångsten - fisk. Fåglar som kvittrar, oslagbar vy och hur roande som helst. Detta är något jag vill göra igen!
 
 
Därefter tog vi en sväng till ett ställe liknande en park med fina byggnader. Hann även knäppa några bilder med två fåglar som jag aldrig har sett i hela mitt liv. Var helt slut efter men lyckades ta oss till en shoppinggalleria!

Nowhere in the night

 
 
Efter ca 15 timmar på resande fot är vi återigen på hemmaplan. Har verkligen haft det obeskrivligt bra och har upplevt så himla mycket på så kort tid. Var riktigt svårt att lämna allt men när man vet att ens pappa, bror och vänner är på andra sidan jordklotet- Ja då längtar man efter sverige. Time of my life, fyra ord som beskriver allt.





Maggie Huynh, 16.

RSS 2.0