In love with the ocean

 
 
 

Ray-Ban Aviator

 
MATERIELL LYCKA. Var i kalmar igår med mamma och pappa för lite shopping och mat. Har länge suktat efter ett par Ray-Bans vilket resulterade ett spontanköp. Ett par solglasögon rikare och den kommer att sitta på min näsa under alla dessa minnesfulla sommardagar. Maximalt glädje. Tusen tack världens bästa föräldrar. 

Jacksonville Downtown

 
Åkte ner till Jacksonvilles downtown och gick runt området. Vi åt även på The Hooters, ett ställe som ligger där och alla servitriser går runt i hotpants och linnen. Något som man bara upplever i USA! haha.

Kingsley Plantation

Foto: Mårlid
 
Det var så fint här, nästan som en scen tagen ur The Nootebook. Däremot är det riktigt hemskt att veta att det pågick slavarbete här under 1800-talet. Mannen som ägde dessa plantager hette Sefanja Kingsley och var en slavhandlare. Tycker att det är intressant med historiska händelser! Iallafall, vi var här en stund och sedan åkte vi vidare till stranden.
 

USA shopping II

Mina favoriter från VS. Coconout passion, Passion struck, Simply breathless, Such a flirt och Mango temptation. De doftar himmelskt! Dessa gick på ca 360 kronor.
 
Min nya Victoria secret bikini, är bokstavligen helt förälskad i den.
 
Två stycken EOS balsam varav den rosa fick jag av Mårlid, plus ett startkit från Bareminerals. Dessa sminkprodukter är helt klart de bästa jag äger. Används flitigt. 
 
 
Shopping shopping och shopping, är som sagt riktigt nöjd med allt! Om ni ska åka till USA rekommenderar jag er att spara pengar och shoppa loss i USA istället. Man får så mycket mer för pengarna.

Studenpresent till henne & honom

 
Till henne:
 
Alla gillar fina klockor. Matchar till allt och används året om. Shoot!
 
Lyxiga ljus som sprider väldoft och är en fin inredningsdetalj i hemmet -Voluspa och Tom dixon.
 
Thomas Sabo armband - Köp en fin berlock om hon redan har armbandet. Blir både unikt och betydelsefullt!
 
Önskar hon sig fina vinglas? Slå på Eva Solos kollektion.
 
Satsa på inredning, tallrikar m.m eftersom det kan vara bra att samla på sig inför flytten. 
 
Ett presentkort är den perfekta presenten att ge bort, du slipper tänka på vad du ska köpa! Kan både vara i klädväg eller ett upplevelsepresentkort. Överraska henne med en utomlandsresa eller varför inte en weekend i huvudstaden? En upplevelse hon sent kommer att glömma.
 
En väldoftande parfym fungerar alltid, satsa på en parfym från Marc Jacobs.
 
 
Till honom:
Köp parfymer! Dessa två ovan doftar så gott.
 
Önskar han sig nya solglasögon? Köp ett par Clubmasters från Ray-ban.
 
Skjortor, läderplånböcker och flugor är både klassiskt och fungerar vid alla tillfällen.
 
De populära läderklockorna från Daniel Wellington är perfektion. Satsa på en sådan!
 
En resa eller en weekend i huvudstaden är svårslaget. Ge bort ett presentkort till honom och låt han bestämma slutdestinationen, något han kommer minnas för livet. Ett annat tips är att ge bort konsert- eller festivalbiljetter!
 
Kaffemaskiner plus kaffeälskare går mer än bra ihop. Gillar han kaffe? Tveka inte, köp en kaffemaskin.
 
Modeintresserad? Ett par läderskor passar till alla outfits.
 
Om han ska ha ett eget boende framöver lär han behöva möbler, tallrikar och allt som hör till inredning!
 
Slutligen rekommenderar jag er att köpa ölglas! Återigen checka Eva Solos kollektion.
 
 
 
Hoppas ni hittar den perfekta studentpresenten och att mitt inlägg hjälpte er en aning! Glöm inte att det är tanken som räknas och han/hon uppskattar nog allt bara ni är där och uppvaktar honom/henne på studenten. 

You bite your friends like chocolate//

 
Ledig hela veckan, du underbara onsdag. Lagade nyss en god omelett med skinka, brieost och timjan. Hade en toppen kväll igår, umgicks med en av mina favoriter. Att ta vara på dagarna är något jag håller hårt om. Carpe diem kära vänner!  Får se vad kvällen har att bjuda på, än så länge spenderar jag min lediga dag åt att spela lite gitarr och ett och annat oth tittande. Har även fastnat för den akustiska versionen av Chocolate - the 1975, går på repeat i högtalarna. Hadet!

USA-shopping

 
    
 
Shopping när den är som bäst! Passade på att införskaffa mig en hel del grejer när jag var i USA. Det är i stort sett billigare där, b.la Ralph Lauren skjortor, converse och bare minerals kostade upp till halva priset jämfört med sverige. Gjorde en liten sneakpeak video för skojs skull på det jag köpte i USA. Tycker att det blir roligare med lite variaton!  Notera att mitt efternamn är felstavat i slutet av videon, så himla typiskt...  Gjorde det här lite hastigt och har inte orken att göra en ny haha. ENJOY! obs välj HD för bästa kvalité.

Foodporn

Oreo med choklad och karamellöverdag. TODIEFOR.
Popcorn butik i St.Augustine.
Banana bomber popcorn och dark chocolate sea salt popcorn. 
 
Amerikanskt mat! Blir så hungrig av att kolla på alla dessa matbilder. Finns inget bättre än maten i USA och saknar det så himla mycket. Dock fick man väldigt stora portioner så man orkade knappt en hel portion själv. Man fick med sig en liknande doggybag som man fick ta med sig hem om man inte åt upp allt. Det var även gratis påfyllning av dricka och kan mer eller mindre säga att glasen rymde riktigt mycket. Helt enkelt, billig mat och stora portioner! Fanns så mycket nytt att testa och blev inte ett dugg besviken. Jag åt en gudomlig efterättspizza som jag tyvärr inte tog kort på. Den innehöll choklad, marshmallows och havregryn, som en s'more fast i pizzavariant och herregud det där kallar jag för foodporn.

Tips på sommarklänningar

ett,två,fem här | tre här | fyra här | sex här | sju här | åtta här
 
 
ett här | två,fem här | tre här | fyra här |  sex,sju,åtta här
 
 
 
Babyblått, pastelrosa och vitt ingår i kategorin sommarens toner. Denna sommar satsar jag på asymmetriska - oversize -mönstrade och tunna axelbands klänningar, något jag själv kommer att gå runt i. Tips till er som också letar efter något liknande att ha vid finare tillfällen eller bara strosa runt i. Mitt hjärta slår dubbelt när jag ser dessa skönheter till klackar. Vill så gärna ha alla! Funderar på att beställa nummer fyra dock verkar de svåra att gå i men går ju knappt att motstå de. Tipstips!

Makeup studio no.1

Makeup och redigering: Sherlie Huynh | Foto: Celtina Huynh | KameraCanon EOS 500D, Canon EF 50mm f/1.8 II | Modell: Jag
 
Ställde upp på ett projekt som min kusin Sherlie hade i vintras. Hon höll på att plugga till en makeupartist och hade ett slutprojekt som ni kan ta del av ovan. Blev två riktigt fina sminkningar men min favorit är den här. Var så himla kul att bli sminkad. Idag är Sherlie en utbildad makeupartist och hon är så himla duktig! Är så stolt och glad över att det går så bra för min fina kusin.

Royal

Bilder från ett universitet i St. Augustine

Morsdag

 
Mors dag igår och himla lyckad dag! Började dagen med att äta en stor frukost här hemma och sedan åkte vi till Lilla krogen. De hade en special buffé just för att det var mors dag, så himla gott. Stod även i köket och bakade mammas favorit cheesecake - new york cheesecake, har gjort den förr och den blir minst lika god varje gång. Min bror köpte en superfin klocka till henne och jag bidrog med en god middag och cheesecake. Min underbara och starka mamma, så glad över att ha dig!!  Kollade även på fotboll och efter det blev det premiärdopp nummer två med Jenna. Bra dag!

95:ornas bal

 
En av årets höjdpunkter. Förra lördagen gick vi till stadsparken för att kolla på 95:ornas bal. De var så himla fina! Felicias pojkvän och min kusin gick på balen så det var extra kul att se. Vill också gå på balen nu, speciellt när man ser alla fina balklänningar och håruppsättningar!

I'll wear black until they make something darker

 Shorts Levis / nike air / linne Forever21 / Blazer Stradivarius
 
Hej och hå! Har inte alls varit aktiv under den senaste tiden och anledningen till det är att det har varit så himla mycket i skolan. Har bara ett prov kvar och veckan efter tar jag sommarlov, hur underbart. I och för sig har det varit riktigt varmt de senaste dagarna och känns som att vi redan har sommarlov. Annars har jag  hunnit med att vara med mina vänner, firat min underbara farfar, kollat på 95:ornas bal, tagit årets första dopp och andra idag, varit på 9:ornas musikal och njutit av det fina vädret. Hoppas ni har haft det lika bra!

Frukost

Min kärlek till oreo är oändlig...
 
En riktigt gofrulle sen USA. Handlade allt i dollarstore där allt kostade en dollar. Köpte med oss våfflor, oreos reese's, nerds och amerikanskt godis. 

Bicycling

Cykeltur runt deras community, Pace Island.

Sweet frog

Finis!
 
Frozen yoghurt är inte alls helt fel, munorgasm. Besökte stället totalt två gånger och om jag hade bott där hade jag lätt varit deras stamkund. Stället heter sweet frog!
 

Georgia

Camilla och Tea. De hissades flera meter upp i luften, på tre släpptes den ena linan och sen åkte man fram och tillbaka. GALET.
Bättre bild, den röda pluppen är människor.
 
På lördagen bilade vi i 2 timmar till wild adventures i Georgia. Det var såå obeskrivligt kul! Den är uppdelad i tre delar, nöjespark, vattenland och en del med bara karuseller. Var riktigt stort där inne. Spenderade en heldag  där och vi åkte de största attraktionerna. Den gula berg - och dalbanan var nog värst, den åkte bakåt och upp och ner, slutade med en ordentlig adrenalinkick och en hes röst. Fanns även sjukt roliga vattenrutschbanor! Har kommit över det där med skyhöga höjder och läskiga karuseller, något man måste lära sig när man är i Georgia.

En dag i skolan

 
Vankades en tidig tisdagsmorgon i USA. Var så himla taggad på denna dag eftersom jag skulle hänga med dem till skolan. Notera att min outfit matchar deras skoluniformer, haha. Första timmen samlades alla på skolan för att sjunga nationalsången och sedan rullade det bara på. Det var så mycket intryck, ganska mycket att ta in då allt är annorlunda där. Var typ som i en high school film, två korridorer- senior och junior. Himla snälla människor och fanns ju även ögongodis! En dag jag sent kommer glömma.

Jungle no.2

Bilder på platsen som jag nämnde i mitt förra inlägg

In the jungle

 
Går nog inte att sätta ord på hur fint det var där. Vi gick på en stekhet träbro och hade en underbar utsikt över havet. Vågade inte bada eftersom det fanns alligatorer i vattnet dock är de ju inte farliga men ändå, är ju himla rädd för sånna djur och speciellt för hajar. När man återvänder hamnar man i en djungelliknande skog och jisses, absolut något som jag vill uppleva igen. Saknar det här så mycket!! Kommer lägga upp fler bilder från stället.
 

Nike air force 1

 
Materiell lycka. Dessa skönheter inhandlades under resans gång och vi två kommer att trivas väldigt bra tillsammans. Gillar dem starkt.

Cheesecake factory

Min oreo cheesecake.
Tildes caramel cheesecake.
 
Asså hur gott! Har ärligt talat aldrig ätit så goda och stora cheesecakes i hela mitt liv. En cheesecake går nästan att dela på två då de är riktigt mäktiga. Caramel cheesecaken var också sjukt god! Om ni är i USA måste ni bara äta på Cheesecake factory. Det är ju en känd restaurangkedja och de har förrätt, varmrätt och efterrätt. De har allt helt enkelt. Stort tips!
 

USA snapshots

St. Augustine // Maskeradmasker // Middag på Withey's // I Georgias Wild Adventure 
// Stranden // vattenlandet i Wild Adventure

Beach life

 
Önskar livet kunde vara så varje dag. Kan tänka mig att bo nära havet, helt klart. Var riktigt soligt och fint väder den dagen och planen var då en heldag på stranden. Var så skönt att bada och sola, surfade även för första gången och herregud trodde att det skulle vara lättare. Lyckades att följa med några vågor på magen och kunde stå på brädan bara i någon (en) sekund. Blev flest posebilder med surfbrädan varfall, haha. Nästa gång ska jag lära mig att surfa på riktigt! Tog med oss en massa frukt, dipp och snapples. Åhh vill tillbaka.

St. Augustine premium outlets

 
Tog en tur till en outlet och fyndade rejält, fanns riktigt billiga och fina märkeskläder. Var rätt så trötta efter och bestämde oss för att åka till ett glass ställe, DQ. Måste nog säga att de har lika goda glassar som BJ, tog en cookie dough och man fick rejäla bitar. Avslutade kvällen med en lång biltur, så himla roligt!

Steve Madden

New in from Steve Madden
 
Lyckan när jag fann dessa inne i butiken. Har länge velat ha ett par slips in men inte hittat några och jag kommer helt klart att bo i dessa, är riktigt nöjd! Nya favoriter.
 

Påsken

Finisar! Tea och Tilde.
Måns och söta lilla Tess.
 
Vi gick runt deras community Pace Island, åkte b.la till shoppingcentret Orange Park och shoppade, roadtrippade en hel del då Tilde har körkort. På kvällen åt vi supergod amerikansk påskmat och troligtvis en av de bästa tårtorna jag någonsin prövat, glasyren är nästan to die for! Hade en toppen påskafton.

Brunch

 
Har tagit igen förlorad sömn både igår och idag, så nu är jag pigg igen. Blev inte så värst mycket sömn på flyget och i USA är ju tidsskillnaden 6h mellan där och här. Äntligen är hjärnan återställd i svensk tid igen. Gick upp och gjorde våfflor och mangosmoothie och det blev även min brunch. Älskar verkligen att lyxa till helgen med en god frukost, riktigt bra start på dagen helt enkelt!

Min valborg

 
Några bilder från min valborg. Hade en lugn och toppen valborg med fina tjejer. Grillad fläskfile, tzatsiki, fetaostsallad och pommes, efterlängtad grillning. Umgicks och hade det riktigt roligt och senare på kvällen fick vi sällskap av några killkompisar. Så himla bra valborg med mycket skratt!





Maggie Huynh, 16.

RSS 2.0